Ciasto jest przepyszne, wyjątkowo wilgotne, bardzo długo świeże. Robi się je wyjątkowo łatwo. W Nowy Rok miałam gości, Grażynka mama mojej synowej przyniosła to pyszne ciasto, oczywiście zaraz chciałam przepis, lubię zbierać takie” perełki”  🙂 

Wczoraj był 9 dzień jak dostałam ciasto, jeden kawałek ciasta schowałam do szczelnie zamkniętego pudełka i zapomniałam o nim i co ciekawe był całkowicie świeży, nic się nie zmienił, mój mąż był zachwycony i zajadał – aż mu się uszy trzęsły 🙂

To ciasto również dzieci mogą zrobić, ich radość będzie ogromna.

bananowe ciasto

Czekoladę jaką użyjecie zależy od Was, zarówno gorzka i deserowa, będzie idealna do tego ciasta,  ciasto będzie jednakowo pyszne.

Ciasto – rozpuścić masło,  przestudzić. Czekoladę pokroić na malutkie kawałeczki, banany ugnieść widelcem, jajka lekko roztrzepać widelcem. Do miski włożyć wszystkie składniki, wymieszać i gotowe. Dziwne, ale nie mam ci pisać, tak proste ciasto to wystarczy jedno zdanie, no może dwa i wszystko jest bardzo czytelnie opisane.

ciasto czekoladowe

wilgotne ciasto

Pieczenie – piec ciasto w tzw. keksówce, wysmarować tłuszczem, obsypać bułką tartą i wlać dokładnie rozmieszane ciasto.

ciasto czekoladowo-bananowe

Piec w nagrzanym piekarniku do 180C godzinę. Zostawić w formie 5 minut i potem wyjąć i położyć na raszkach do ostudzenia. Można polać roztopioną czekoladą lub lukrem. Ciasto przepyszne polecam.

Dziękuję Grażynko, bez Was wszystkich nie byłoby mojego bloga, pozdrawiam.