Zawsze jak nie mam czasu a chce zrobić jakiegoś pewnika to robię tą babkę. Muszę od razu przeprosić za to zdjęcie, ale tak szybko zniknęła że nawet nie zdążyłam  zrobić zdjęcia, rozeszła się w sekundę.

babka kakaowa

Jeszcze się nie zdarzyło żeby ta babka nie wyszła.

Ciasto – do garnka dodać masło, cukier, wodę, kakao. Wolno podgrzewać, aż masło się rozpuści i wszystkie składniki połączą. Odstawić do przestudzenia, następnie dodać po żółtku cały czas mieszając masę. Teraz kolej na mąkę i proszek do pieczenia, dokładnie wszystko wymieszać. Na koniec ubić białka i dodać do masy kakaowej, delikatnie wymieszać. Wlać ciasto do formy

bardzo łatwa babka

Pieczenie – piec  w nagrzanym piekarniku do 180C 50-60 minut.

szybka babka

Babka jest przepyszna. Zrobię ją niedługo setny raz i zmienię zdjęcie , obiecuję 🙂 Nie mogę na nie patrzeć, a wiem że dużo ludzi je oczami :)Dodane nowe 🙂