Zrobiłam go wczoraj , ponieważ miałam gościa który nie je mięsa, a chciałam ją ugościć na sposób polski.

barszcz czerwony

Do dużego garnka wlać 2 litry wywaru z warzyw dolać litr wody. Wkroić wszystkie warzywa i dodać składniki oprócz soku z cytryny i cukru. Zagotować i doprawić do smaku solą i pieprzem, Gotować na małym ogniu około 1,5 godziny.

wegetariański barszcz

Jak już wszystko będzie wystarczająco miękkie dodać sok z cytryny i cukier. Jeśli dla Ciebie jest za mało doprawiony dodaj więcej i dopraw według własnego smaku. Gotować jeszcze 10 minut i gotowe. Przelać barszcz przez sito i zachować tylko czysty barszcz. Podawać z uszkami, pasztecikami lub jak ja z kulebiakiem.

barszcz czerwony

Smak powinien być słodko kwaśny i pikantny. Polecam