Ciasto pycha, zawsze ma powodzenie i najszybciej znika. Polecam.

ciasto

Truskawki umyć osuszyć i obrać z szypułek.

 Wykonanie biszkoptu – patrz tu http://kuchniapokolen.pl/biszkopt-mojej-mamuski-zawsze-wychodzi/

Blaszka o wymiarach 35 x 25 cm

Wykonanie kremu – masło z cukrem utrzeć na puch. Dodać serek mascarpone, serek waniliowy, esencję waniliową, cukier waniliowy. Dokładnie wymieszać. Truskawki zmiksować. Żelatynę zalać odrobiną zimną zimnej wody. Musi tylko napęcznieć. Następnie wlać odrobinę wrzątku i wymieszać. Przestudzić.  Rozrobioną żelatynę wlać do truskawek. Połączyć masę truskawkową i sernikową razem. Śmietanę ubić na sztywno i dodać do masy. Wymieszać już bardzo delikatnie. Wstawić do lodówki. Jak masa zacznie gęstnieć wylać na zimny biszkopt.  Rozłożyć umyte i oczyszczone truskawki. Wstawić do lodówki.ciasto

 

Przygotowanie galaretek – galaretki zalać wrzącą wodą, wymieszać. Jak już zacznie gęstnieć wylać na truskawki i ponownie do lodówki.

Zostawić w lodówce na kilka godzin.

Smacznego