Przygotowanie ciasta ciasta jest chyba najprostsze jakie znam. Ciasto pyszne mokre, polecam.
Thermomix wykonanie
- do naczynia miksującego dodać wszystkie składniki ciasta, wymieszać obroty 4,5, czas 30 sekund
- za pomocą kopystki zdjąć ciasto z boków naczynia, wymieszać obroty 5, czas 10 sekund
- reszta jak przy wykonaniu za pomocą miksera
Wykonanie za pomocą miksera – do miski wrzucić wszystkie składniki ciasta. Wymieszać na jednolitą masę za pomocą miksera.
Jabłka obrać ze skórki, wyciąć gniazda nasienne. Pokroić jabłuszka w grubsze plasterki.
Wymiary blaszki 25 x 30 cm. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto. Można wysmarować blaszkę tłuszczem i obsypać bułką tartą. Obje wersje są dobre. Na górze ciasta rozłożyć plasterki jabłka.
Nagrzać piekarnik do 170 C i piec 40- 45 minut. Ciasto musi urosnąć i nabrać rumieńca. Na koniec sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest przepieczone.
Ostudzić ciasto i polać lukrem.
Super błyskawiczne ciasto, polecam.
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.