Warto mieć taki przepis w swoim zbiorze, takie ciasto przygotowuje się ekspresowo i każdemu się uda.
Do miski dodać jajka, cukier, cukier waniliowy, mąkę, olej, śmietanę, proszek do pieczenia. Wymieszać łyżką lub mikserem na gładką masę.
Blaszka 25 cm x 30 cm
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto. Jabłka obrać ze skórki, wyciąć gniazda nasienne i pokroić w grubsze plasterki. Rozłożyć jabłka na cieście.
Wstawić blaszkę do nagrzanego piekarnika do 180 C i piec 30-35 minut. po 10 minutach wyjąć z blaszki i ostudzić.
Polać lukrem, cukier puder wymieszany z odrobiną wody.
Ciasto jest pyszne, polecam.
gin
6 października, 2016 o 16:33
Przepis na takie błyskawiczne ciasto przyda się wszystkim zabieganym 🙂
kuchcik8
6 października, 2016 o 17:16
To prawda , nikt czasu nie ma za dużo.
Irena
24 października, 2018 o 20:06
Ja umiem upiec tylko takie ciasto.
Maria Gorlik
25 października, 2018 o 19:49
Myśle ze umiałabyś upiec inne też ?Pozdrawiam