Przygotowanie tego dania jest bardzo proste. Błyskawicznie jest gotowe. Można użyć tortellini o dowolnym ulubionym smaku. Ja mam ze szpinakiem i serem 🙂
Do garnka wlać wodę, osolić. Do wrzątku wrzucić tortellini i gotować 3 minuty. Następnie odcedzić i przelać zimną wodą. Odcedzone tortellini wrzucić do żaroodpornego naczynia.
Na patelni rozgrzać oliwe i wrzucić szpinak. Smażyć, aż szpinak zmięknie, następnie wlać pomidory z puszki i pastę z suszonych pomidorów. Dokładnie wymieszać i smażyć 2-3 minuty. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Wylać sos na tortellini, porozrzucać poszarpaną mozzarellę. Na koniec posypać startym parmezanem.
Wstawić zapiekankę do nagrzanego piekarnika do 220 C i zapiekać 10 minut.
Smacznego, to jest pyszne.
Super nadaje się na lunch, wystarczy podgrzać i gotowe.
sylwia
25 marca, 2016 o 15:35
Super zapiekanka, dodałam jeszcze podgotowaną fasolkę szparagową
kuchcik8
25 marca, 2016 o 17:18
Super, fajnie jak każdy doda coś od siebie pozdrawiam