Przepis mam od mojej synowej. Ciasto pycha, polecam. Dziękuje Sylwusia. 

brownie

Do szklanki wsypać kawę i zalać wrzącą wodą. Zostawić żeby przestygła.

Składniki suche wymieszać razem.

Jajka ubić z cukrem, dodać składniki mokre( oprócz kawy) i suche. Dokładnie wymieszać na gładką masę. Przestudzoną kawę wlać do masy. Dokładnie wymieszać. Formę o wymiarach 20 x 25 cm wysmarować tłuszczem i obsypać kaszką manną. Wylać ciasto. Nagrzać piekarnik do 180 C i piec 30 minut.

Ostudzić ciasto, następnie nakłuć dziurki za pomocą drewnianego patyczka o średnicy 5 mm. Nakłuwać w odstępach co 1,5 – 2 cm.

Masę kajmakową i śmietanę wymieszać dokładnie i wlać do dziurek. Pozostałą masę wlać na górę ciasta.

Orzeszki przysmażyć na gorącej patelni, muszą lekko się zarumienić. Ostudzić orzeszki i rozłożyć na górze ciasta.

Ciasto jest mokre i pyszne.