Mam ten przepis od bratowej Monisi, jadłam go u nich na grillu, jeszcze dzisiaj się oblizuję 🙂
Przygotować sos : zmiażdżyć ząbek czosnku, posiekać pietruszkę i dodać oliwę z oliwek, doprawić pieprzem.Wymieszać dokładnie. Folię aluminiową pokroić w kwadraty, na każdy camembert potrzebne są dwa arkusze do zawinięcia. Lekko skropić oliwą folię aluminiową i położyć serek camembert. Na każdy krążek serka wlać łyżkę sosu.
Dokładnie zawinąć.
Położyć na rozgrzanym grillu i grilować tak długo aż serki będą lejące w środku. Musicie sprawdzić otwierając folię, nie mogę napisać jak długo bo nie wiem jaką temperaturę będzie miał Wasz grill, ale łatwe to jest do sprawdzenia, serek musi być miękki.
Smacznego
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.