W sam raz na karnawałowe imprezy. Dziękuje Małgosia 🙂 🙂
Majonez z parmezanem wymieszać dokładnie. Dodać trochę soli i świeżo mielonego pieprzu. Pałki kurze dzielimy na pół, zanurzyć dokładnie w majonezie. Zostawić tak na godzinę.
Przygotowanie panierki – wszystkie składniki panierki dokładnie wymieszać. Kurczaka wyjąć z majonezu i dokładnie obtoczyć w panierce. Docisnąć lekko panierkę, położyć kawałki kurczaka na kratce z piekarnika.
Główkę czosnku nie obierać tylko przekroić. Na każdym narożniku kratki położyć czosnek i połówkę cytryny.
Pieczenie – nagrać piekarnik do 180 C i piec 45 minut.
Podawać z zieloną sałatą i sosiekiem czosnkowym. Sos czosnkowy patrz tu Błyskawiczny sos czosnkowy
Pycha, dziękuję za pomysł.
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.