Oto kolejna propozycja na ciasta. Smak skórki z cytryny nadaje in wyrazisty smak 🙂
Wszystkie składniki wrzucić do miski, ugnieść dłońmi w jednolitą masę. Ulepić kulę, zawinąć w woreczek foliowy. Włożyć do lodówki na całą noc.
Na drugi dzień partiami wałkować ciasto i wycinać dowolne kształty ciastek.
Piekarnik nagrzać do 200 C i piec ciasta 15 minut. Ciastka muszą się lekko zarumienić.
Polać ciastka dowolną polewą lub lukrem. Ja często też smaruje jeszcze surowe ciastka rozmąconym jajkiem i obsypuje gruboziarnistym cukrem. Wtedy po upieczeniu ciastek nic już nie trzeba robić.
Ciastka wyjąć z piekarnika i ostudzić. Zimne przechowywać w szczelnie zamkniętym pudełku. Ciastka nie są twarde.
Smacznego
Thermomix – wszystkie składniki wrzucić do naczynia miksującego, naczynie zamknięte, interwał, czas 1 minuta.
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.