Oto kolejna propozycja na ciasta. Smak skórki z cytryny nadaje in  wyrazisty smak 🙂

cytrynowe ciastka

Wszystkie składniki wrzucić do miski, ugnieść dłońmi w jednolitą masę. Ulepić kulę, zawinąć w woreczek foliowy. Włożyć do lodówki na całą noc.

Na drugi dzień partiami wałkować ciasto i wycinać dowolne kształty ciastek.

ciastka

Piekarnik nagrzać do 200 C i piec ciasta 15 minut. Ciastka muszą się lekko zarumienić.

Polać ciastka dowolną polewą lub lukrem. Ja często też smaruje jeszcze surowe ciastka rozmąconym jajkiem i obsypuje gruboziarnistym cukrem. Wtedy po upieczeniu ciastek nic już nie trzeba robić.

Ciastka wyjąć z piekarnika i ostudzić. Zimne przechowywać w szczelnie zamkniętym pudełku. Ciastka nie są twarde.

Smacznego

ciastka z thermomiksu

Thermomix – wszystkie składniki wrzucić do naczynia miksującego, naczynie zamknięte, interwał, czas 1 minuta.