To jest bardzo stary przepis, mam go już do bardzo dawna. Robiłam je kiedyś bardzo często i niedawno sobie o nich przypomniałam. Bardzo dobre ciasteczka, można je przechowywać bardzo długo w zamkniętym pudełku.

ciastka kokosowe

Ciasto – bardzo proste w wykonaniu. masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać co chwilkę po jajku nie przerywając mieszania. Wsypać kleik ryżowy i proszek do pieczenia, dokładnie wymieszać.

ciastka z kokosem

Formowanie ciastek – nabrać ciasto łyżeczką i uformować kulki. Położyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, ułożyć w dosyć dużych odstępach, ponieważ ciasto podczas pieczenia się rozpłynie tworząc ciasteczka.

ciastka kruche

Pieczenie – nagrzać piekarnik do 190C i piec 10-15 minut, ciastka są już upieczone jak  nabiorą złotego koloru. Zdjąć je z blaszki i zostawić do ostudzenia.

ciasteczka

Włożyć zimne ciastka do szczelnego pudełka, zamknąć. W taki sposób mogą być przechowywane bardzo długo.

Są pyszne, polecam.