Ciasto pyszne, polecam. 

kruche ciasto

Przygotowanie masy owocowej – jeśli macie wiśnie mrożone to trzeba je rozmrozić. Wiśnie wrzucić do garnka, wlać wodę ( zostawić trochę wody do rozmieszania kisieli ), dodać cukier. Zagotować.  Jak się woda zagotuje wlać rozmieszany proszek z kisielu. Zagotować, wymieszać. Masa musi być gęsta. Zostawić do ostudzenia.

Wykonanie ciasta kruchego – mąkę i proszek do pieczenia przesiać przez sitko. Do mąki dodać żółtka, cukier, pokrojone masło. Wszystko razem siekać nożem. Następnie wszystko szybko zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części, włożyć do woreczków i zostawić w lodówce na 30 minut.

Jedną część ciasta rozłożyć na dnie blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Blaszka 30 x 25 cm. Na to rozłożyć masę z kisielem. Białka ubić, jak białka są sztywne powoli wsypywać cukier. Cały czas mieszając. Masę z białek delikatnie rozłożyć na masie z kisielem.   Na górę pokruszyć pozostałe ciasto.

Pieczenie – nagrzać piekarnik do 180C i piec 40-45 minut.

Ciasto pycha.