Mam ten przepis od mieszanki pięknego kraju jakim jest Tajlandia. Moim marzeniem jest tam być, ale to nie jest tanie marzenie. Marzenia trzeba mieć 🙂
Dla mnie pyszne danie, godne polecenia.
Wykonanie – pierś kurzą pokroić na mniejsze kawałki, delikatnie posolić. Na patelni roztopić olej i wrzucić kawałki mięsa. Smażyć tylko do momentu aż mięso straci kolor surowizny. Wlać mleczko kokosowe, dodać pastę curru, listki limonki, sok tamarind, sos rybny, posiekaną chili razem z ziarenkami. Jeśli nie lubicie na bardzo ostro to ziarenka wyrzucić. Ananasy pokroić w mniejsze kawałki i dodać do sosu. Wlać sok z ananasa. Gotować na małym ogniu około 10 minut.
Podawać z ryżem lub makaronem.
Danie pycha.
https://www.mecooks.pl/
10 kwietnia, 2022 o 20:43
Jestem fanem każdego rodzaju curry więc na pewno wypróbuję ten przepis. Pozdrawiam 🙂
Maria Gorlik
10 kwietnia, 2022 o 21:05
Polecam również inne, to jest mój konik 🙂 Uwielbiam te smaki. Pozdrawiam