Polecam nawet tym co muszą mieć mięsko. To danie jest pyszne.

curry

Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić pokrojoną szalotkę, ziarenka kolendry,  czosnek i potarty imbir, smażyć 1 minutkę. Dodać grzybki, pokrojoną drobno chili,  obraną i wydrążoną-  pokrojoną w kostkę cukinię oraz pastę curry. Smażyć kolejne 2 minuty. Dodać pokrojoną na mniejsze kawałki  fasolkę szparagową. Wlać mleko kokosowe i wodę.  Wymieszać, doprawić solą. Gotować 10 minut na małym ogniu.

curry

Brokuł podzielić na mniejsze kawałki. Do garnka dodać brokuł, groszek i ciecierzycę, gotować 1-2 minuty. Groszek powinien być chrupiący. Wrzucić szpinak, wlać sok z limonki i wymieszać.

Zrobiłam do tej potrawy chlebki nann, ale możecie podać z bułką. Bez niczego też będzie super.

Smacznego