Dostała kilka bażantów od znajomego. Pyszne zdrowe mięsko, ale możecie zrobić z kurczaka lub innego mięsa.
Mięso pokroić na małe paseczki. Jeśli macie całą trawę cytrynową należy ja rozbić, żeby uzyskać więcej smaku. Na koniec po ugotowaniu wyrzucić trawę.
Czosnek obrać i posiekać na miazgę, imbir zetrzeć na tarce, chili rozciąć i usunąć nasionka i błonki.
Do woka wlać olej, rozgrzać. Dodać czosnek, chili, imbir, pastę z krewetek, pastę curry, sos rybny, sos sojowy, pokruszone liście keffir, cukier. Wszystko razem wymieszać i chwilkę smażyć. Około 30 sekund, ale cały czas mieszać. Wrzucić pokrojone w paski mięso i smażyć aż mięso straci kolor surowizny.
Wlać wodę, mleczko kokosowe, sok z limonki i wymieszać. Gotować około 15 minut. Podawać z ryżem. Każdą porcję obsypać kolendrą i prażonymi orzeszkami.
Smacznego.
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.