Bardzo dobre danie, zrobiłam je na obiad dla rodzinki. Polecam, spróbujcie. 

curry z indyka

Jeśli lubicie bardzo ostro to możecie zostawić pestki od chili. Jeśli nie to usuńcie.

Na patelni rozgrzać oliwę i obsmażyć mięso. Zrobić to szybko, żeby nie przesuszyć mięsa. Dodać kolendrę w proszku i ziarenka, chilli, sól, pieprz,imbir,  paprykę słodką i ostrą, chwilkę smażyć. Cały czas mieszać.

Wlać pół szklanki wody, dodać wszystkie pozostałe składniki oprócz mleczka kokosowego. Gotować 10 minut.

Wlać mleczko kokosowe, zagotować i doprawić do smaku. Gotować na małym ogniu jeszcze 5 minut. Gdyby było za mało sosu dodać wody i w razie potrzeby doprawić.

Danie podawać z ryżem lub makaronem.

Można zagęścić mąką ziemniaczaną rozmieszaną w małej ilości wody. Rozmieszaną kartoflankę wlać do gotującego się sosu i zagotować.

Smacznego, to było pyszne.