Szybkie proste, tylko musicie zgromadzić trochę przypraw. Wszystkie można kupić w intrenecie. Niestety w Polsce nadal jest problem z egzotycznymi przyprawami.
Do woka wlać olej i rozgrzać. Czosnek i szalotki obrać i posiekać drobno, trawę cytrynową lekko rozbić. Wrzucić wszystko do woka. Dodać curry, potarty imbir, trawę cytrynową, pastę chili, pastę z krewetek, potłuczone drobno orzeszki. Smażyć chwilkę aż poczujecie zapach przypraw.
Wlać wodę, mleczko kokosowe i pokrojone limonki. Limonka musi być wcześniej sparzona i następnie pokrojona w plasterki. Gotować 10 minut. Wyjąć wszystkie limonki i wyrzucić.
Wrzucić makaron i gotować kolejne 3 minuty. Co chwilkę zamieszać. Makaron powinien być lekko twardawy. Następnie wrzucić oczyszczone krewetki i gotować do momentu aż krewetki będą różowe. Wszystko wymieszać.
Posypać wszystko posiekaną kolendrą lub pietruszką.
Jak się całować
19 października, 2020 o 22:09
WYgląda bardzo apetycznie 😉