Delikatne i pyszne curry. Bardzo proste i szybkie w wykonaniu.
Na patelni rozgrzać olej, dodać pokrojone drobno szalotki i smażyć aż stracą kolor surowizny. Piersi kurze pokroić w paski i wrzucić do miseczki. Doprawić solą, pieprzem, dodać kurkumę, paprykę słodką, chili, oregano, drobno posiekany czosnek. Wszystko wymieszać i wrzucić na patelnię. Smażyć chwilkę. Wlać pomidory z puszki i gotować około 10 minut. Doprawić do smaku solą. Na koniec dodać odsączoną kukurydzę, groszek i mleczko kokosowe. Gotować minutkę. W małej ilości wody rozmieszać mąkę ziemniaczaną i dodać do mięsa. Chwilkę gotować do zagęszczenia się sosu.
Podawać z ryżem. Smacznego
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.