Moja synowa zrobiła go dzisiaj, zajadaliśmy się aż nam się uszy trzęsły. Bardzo dobry deserek, na pewno będę go robiła częściej.
Ciastka pokruszyć, masło rozpuścić i dodać do pokruszonych ciastek i rozłożonych na dnie pucharków, lekko przygnieść.
Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i lekko przestudzić. Trochę czekolady zostawić do polania deseru.
Do miseczki dodać mascarpone serek, mleko, rozpuszczoną i przestudzoną czekoladę, wymieszać. Wyłożyć masę na ciasteczka, następnie położyć na górę pestki Granata.
Jeśli kupicie cały owoc Granata, dobry sposób na wydobycie pestek jest przecięcie go na pól, pukając nożem w skórkę pestki zaczną wypadać.
Na owoce polej lekko resztę białej czekolady, wstaw do lodówki na 30 minut.
Polecam jest pyszny ten deserek. Martusia czekam na następny, dobrze wiesz, że teściowa lubi słodkości 🙂 🙂
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.