Szybki i pyszny deser, kilka składników i gotowe.
Dwa granaty lekko ugnieść na desce co ułatwi wyciągnięcie pestek. Przeciąć w poprzek i delikatnie usunąć nasionka. Oczyszczone nasionka włożyć do miseczki.
Połowę pestek granata zmielić za pomocą blendera. Miód roztopić i przestudzić. Serek mascarpone rozmieszać dodać zmielonego granata i płynny miód, wymieszać.
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodać połowę białek do masy mascarpone i bardzo delikatnie wymieszać. Następnie dodać pozostałe białka i wymieszać delikatnie.
Do pucharków włożyć dwie łyżki masy, na to pestki granata i znowu masa mascarpone. Na górę obsypać pozostałymi pestkami granata.
Wstawić do lodówki na dwie godziny. Serwować.
Jeśli ktoś lubi bardziej słodkie można polać dodatkowo łyżką miodu.
Smacznego.
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.