Bardzo dobre śniadanie, można takie  muesli dodać do jogurtów, jeść z mlekiem itp. Robiąc samemu macie pewność co jecie. produkty dodane świeże i zdrowe.

muesli

Do miski dodać wszystkie orzechy i migdały, jakie dodacie to zależy od Was, zmielić je za pomocą blendera na drobne kawałki, ale muszą być wyczuwalne, nie zmielcie na proszek .

granola

Do dużej miski wsypać rozdrobnione orzechy i migdały, dosypać ziarenka słonecznika i dyni, dodać miód, olej kokosowy, dokładnie wymieszać i rozłożyć na dużej blaszce.

płatki owsiane

Nagrzać piekarnik do 150 C i wstawić blaszkę, piec godzinę do półtora godziny. Muesli musi nabrać złotego koloru. Co 15 minut całość dokładnie przemieszać. Jak już muesli jest  przypieczone dodać nasionka goji i rodzynki, wymieszać, piec jeszcze 5 minut. Uważać żeby nie przypiec za mocno. Z tymi piekarnikami jest różnie. 🙂

granola

Wyjąć z piekarnika i ostudzić, co chwilkę mieszając. Muesli musi być całkowicie zimne, wtedy można włożyć do dużego słoika.

Cieszę się że je zrobiłam jest pyszne, jutro zjem na drugie śniadanie z jogurtem naturalnym, mniam 😉