Uwielbiam swojskie makarony, trochę z nimi pracy ale warto. Wyszedł idealny, nic się nie kleił, ciasto idealne. Polecam
Wszystkie składniki wrzucić do miski i zagnieść na gładką masę. Przykryć folią spożywczą i odstawić na godzinę. Na stolnicę wysypać odrobinę mąki i rozwałkować część ciasta. Tak cienko jak się da. Następnie obsypać delikatnie mąką, złożyć na trzy części i pociąć na paseczki o szerokości 5 milimetrów. Rozłożyć lub rozwiesić na specjalnym stojaczku. Ja użyłam maszynki do cięcia makaronu, jest to prostszy i szybszy sposób.
Taki makaron gotuje się bardzo szybko.
Wykonanie w thermomix
- do naczynia miksującego wrzucić wszystkie składniki, wyrobić ciasto czas 2 minuty, naczynie zamknięte, interwał.
- reszta jak wyżej
Smacznego
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.