Uwielbiam swojskie makarony, trochę z nimi pracy ale warto. Wyszedł idealny, nic się nie kleił, ciasto idealne. Polecam

makaron

Wszystkie składniki wrzucić do miski i zagnieść na gładką masę. Przykryć folią spożywczą i odstawić na godzinę. Na stolnicę wysypać odrobinę mąki i rozwałkować część ciasta. Tak cienko jak się da. Następnie obsypać delikatnie mąką, złożyć na trzy części i pociąć na paseczki o szerokości 5 milimetrów. Rozłożyć lub rozwiesić na specjalnym stojaczku. Ja użyłam maszynki do cięcia makaronu, jest to prostszy i szybszy sposób.

makaron

Taki makaron gotuje się bardzo szybko.

Wykonanie w thermomix

  • do naczynia miksującego wrzucić wszystkie składniki, wyrobić ciasto czas 2 minuty, naczynie zamknięte, interwał.
  • reszta jak wyżej

Smacznego