Taki rosół to cudo, naprawdę pyszny. Robię tak od wielu lat, tak nauczyła mnie moja mamuśka.
Mięso umyć, żołądki oczyścić. Do garnka wlać wodę, dodać mięso, tyle żeby mięso było przykryte( z lekkim naddatkiem). Osolić do smaku. Zagotować i zdjąć z góry wszystkie szumy. Gotować na bardzo małym ogniu około 30 minut. Następnie dodać marchewki, seler pokrojony w słupki, pora w całości, listek laurowy, ziarenka ziela angielskiego, natkę pietruszki, pieprz. Natkę pietruszki ja zawsze wkładam do takiego zamykanego sitka. Gotować dalej na małym ogniu tak długo aż mięso będzie miękkie. Po ugotowaniu rosołu wyrzucam por i natkę pietruszki.
Podawać z makaronem i obsypanym posiekaną natką pietruszki. Można wlać trochę maggi, ale tylko jak lubicie.
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.