Właśnie je zrobiłam , będą na jutrzejszą kolacje wigilijną, bardzo je lubię są pyszne.
Przygotowanie ryb i grzybów -ryby umyć osuszyć, doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem, obtoczyć w mące. Smażyć na mocno rozgrzanej patelni z dwóch stron, ryby lekko muszą się zarumienić, wtedy wyłożyć je do żaroodpornego naczynia. Na czystej patelni z odrobiną oleju smażyć pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawić je do smaku solą i pieprzem. Smażyć tak długo, aż woda z grzybów wyparuje, wtedy ułożyć grzyby na usmażonych kawałkach dorsza.
Wykonanie sosu – śmietanę wymieszać z posiekana natką pietruszki. Dodać vegetę i doprawić do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem, wylać sos na pieczarki. Przykryć naczynie folią aluminiową i piec w nagrzanym piekarniku do 190C przez 20 minut
alicja
21 czerwca, 2016 o 21:14
naprawdę dobre i szybkie danie
kuchcik8
21 czerwca, 2016 o 21:38
Dziękuje, cieszę się
Anonim
19 grudnia, 2016 o 23:57
ok
Kasia
15 grudnia, 2022 o 21:39
Raz zrobiłam na Wigilię i od paru lat jest to już danie obowiązkowe 😀
Maria Gorlik
18 grudnia, 2022 o 10:25
Miło mi to słyszeć, pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt