Polecam to danie, możesz serwować z makaronem, ryżem lub indyjskim chlebkiem. Jest ostre i pyszne.

curry

Mięso pokroić na podłużne kawałki o grubości 1 x 1 cm. Doprawić solą i papryką wędzoną.

Na patelni rozgrzać olej, dodać pokrojony w drobną kostkę boczek. Smażyć aż boczek lekko się przesmaży.

Cebulę obrać posiekać drobno, czosnek obrać i posiekać, paprykę i chilli umyć wyciąć gniazda nasienne i pokroić w drobną kostkę, pieczarki pokroić w grube kawałki.

Do podsmażonego boczku dodać cebulkę i smażyć aż cebulka zmięknie. Następnie dodać czosnek, paprykę, chilli, pieczarki, smażyć aż warzywa zmiękną.

curry

Teraz już dodać kawałki mięsa i smażyć aż mięso straci kolor surowizny. Dodać pomidory z puszki, pastę curry, sos sojowy. Dodać tyle wody żeby uzyskać odpowiednią konsystencję sosu. Zagotować i doprawić do smaku solą. Gotować na małym ogniu 10 minut.

Posypać potarty serem, ale nie jest to konieczne.