Gofry to uniwersalny i szybki pomysł na słodki podwieczorek, bardzo prosty i szybki w wykonaniu. Możesz smażyć gofry nawet przy gościach, zapach na pewno umili czas.

wafle z jabłkami

Wykonanie – jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, odstawić. Masło utrzeć za pomocą robota kuchennego na gładką puszysta masę, dodać cukier, jajka w małych odstępach ciągle mieszając. Dodać do masy mąkę i zmielone migdały, cukier waniliowy,proszek do pieczenia, wlać ciepłe mleko, dokładnie wymieszać. Na koniec dodać jabłka i mieszać już tylko  łyżką.  Można dodać cynamon, to już zależy od Was 🙂

wafle

Gofrownicę rozgrzać i nałożyć porcje ciasta, pieczemy aż się upieką. Każda wafelnica potrzebuje inny czas, zależy to od mocy. Podawać z bitą śmietaną lub posypane cukrem pudrem.

jabłkowe gofry

Smacznego