Bardzo dobry gulasz, zrobiłam go inaczej, wyszedł super.

gulasz inaczej

Na patelni rozgrzać olej i wrzucić mięso, smażyć, aż lekko zbrązowieje, dodać cebulę i pieczarki pokrojone na cztery części pieczarki. Jak już cebulka lekko zmięknie dodać pomidory z puszki i wodę, wymieszać i doprawić do smaku. Gotować na małym ogniu godzinę. Następnie , umyć i oczyścić z pestek i błonek papryczki, pokroić w większe kawałki i dodać do mięsa.

gulasz z pomidorami

Jeżeli lubicie ostre dania, można dodać chilli pokrojoną w drobne kawałeczki lub chilli w proszku.

wołowy gulasz

Gotować na małym ogniu, aż mięso będzie zupełnie miękkie. W razie potrzeby podlać wodą, jeśli będzie za suche. Podawać z kaszą, makaronem,ziemniakami lub ryżem.

To jest pyszne, smacznego.