Podawać ten gulasz z dowolną kaszą lub ziemniakami. Smacznego.

gulasz

Mięso oczyścić z błonek i pokroić na małe kawałeczki. Doprawić solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi, papryką słodką i chili. Obsypać mąką i wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić mięso. Smażyć co jakiś czas mieszając aż mięsko lekko się przyrumieni. Obraną cebulkę pokroić w piórka i dodać do mięsa. Smażyć aż cebulka zmięknie.  Wrzucić obrany i pokrojony drobno czosnek. Smażyć dosłownie chwilkę, zamieszać.  Podlać mięso odrobiną wody, wymieszać i zagotować. Dodać pokrojone w kostkę papryki.

gulasz

Wlać pomidorową passatę, zamieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem i chili. Gdyby sos był za gęsty dolać trochę wody. Gotować na małym ogniu do momentu aż mięso będzie miękkie.

Danie smaczne, smacznego.