Pyszny gulasz ostrość złamana słodkością marchewki i papryki. Bardzo fajny smak, polecam.

gulasz

Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulkę i smażyć, aż straci kolor surowizny. Marchewki obrać i pokroić w cienkie plasterki. Następnie dodać do cebulki, smażyć chwileczkę. Mięso wołowe pokroić w cienkie paski i wrzucić na patelnię. Wymieszać i smażyć razem z marchewką i cebulką. Mięso musi stracić kolor surowizny. Doprawić solą i pieprzem. Podlać mięso wodą, tyle żeby mięsko było prawie przykryte.

wołowina

Dodać suszone grzybki, listki laurowe, paprykę chilli, słodką i ostrą paprykę, kurkumę, przecier pomidorowy. Gotować na małym ogniu aż  mięso będzie prawie miękkie. Doprawić do smaku solą.

Papryki umyć, wyciąć gniazdka nasienne i pociąć w paski.

Dodać paprykę do mięsa i gotować , aż wszystko zmięknie.

Posypać natką pietruszki, wymieszać. Podawać z kluseczkami, kaszą lub ziemniakami.

Smacznego.