Bardzo dobry smak sosu powstanie łącząc dwa smaki miód i ostrą musztardę. Jadłam go w Niemczech u rodzinki, bardzo mi smakował. I jak to ja zaraz musiałam wiedzieć co powoduje , że smak sosu jest inny.

gulasz inaczej

Mięso wołowe pokroić na małe kawałki, cebulkę i czosnek drobno posiekać. Miód z musztardą wymieszać i obtoczyć w nim mięso. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić cebulkę z czosnkiem , lekko podsmażyć, tyle tylko, żeby cebulka straciła kolor surowizny. Następnie dodać mięso i smażyć cały czas mieszając, mięso musi stracić swój kolor surowego mięsa, doprawić solą i pieprzem, podlać wodą, wymieszać.

gulasz

Wody wlać tyle, żeby mięso było prawie przykryte.

Dodać listki laurowe, ziele angielskie, przecier pomidorowy, ostrą paprykę w proszku. Gotować na małym ogniu, aż mięso będzie zupełnie miękkie. Można dodać oliwki, ale to już według uznania, ja czasami dodaję 🙂

tradycyjny gulasz

Podawać z ziemniakami lub kaszą z dodatkiem surówki z kapusty kiszonej lub innej.

Bardzo smaczny gulasz, polecam.