Wszyscy zawsze uwielbiają takie hot dogi. Łatwe w wykonaniu i każdy będzie zadowolony.
Zaczynamy od przygotowania sałatki, kapustę, pokrojone pomidorki, pokrojone ogórki, posiekany szczypiorek i natkę pietruszki, rzodkiewki pokrojone w plasterki wymieszać.
Przygotować sos – taką samą ilość majonezu jak i ketchupu wymieszać razem w miseczce.
Polać warzywa oliwką z oliwek, doprawić solą i pieprzem. Odstawić.
Do gorącej wody dodać parówki i podgrzewać, aż będą ciepłe. W tym samym czasie bułki przeciąć na pół, ale nie do końca. Lekko przydusić środek bułki, żeby zrobić miejsce dla nadzienia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 C i podpiec do momentu, aż stanie się lekko chrupiąca, ale nie twarda.
Ciepłą bułkę wysmarować sosem keczupowym, dodać trochę sałatki, parówkę i znowu sałatkę i polać sosem.
Podawać natychmiast. Muszą być ciepłe, wtedy są pyszne.
Polecam, smacznego
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.