Takie danie można serwować z makaronem lub ryżem. Smacznego
Do woka wlać olej, rozgrzać. Dodać pastę curry i chwilkę smażyć aż poczujecie jej intensywny zapach. Cebulki drobno posiekać i dodać do woka razem z pokrojonym w paseczki mięsem, pokrojoną drobno chilli. Smażyć mieszając do momentu aż mięso straci kolor surowizny.
Wlać wywar i mleczko kokosowe. Od fasolki odciąć końcówki i pokroić na mniejsze kawałki. Paprykę umyć, oczyścić z błonek i pestek. Pokroić paprykę na małe kawałki. Do sosu dodać fasolkę i paprykę, zmniejszyć ogień i gotować 15 minut.
Pokroić natkę pietruszki lub kolendry i dodać do sosu.
Podawać z makaronem lub ryżem.
Pycha, polecam.
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.