Bardzo dobre jajeczka, super pomysł na imprezy, spotkania rodzinne itp

Jajka nadziewane

Jajka ugotować na twardo, przeciąć na pół ostrym nożem, delikatnie wydrążyć jajka, tak żeby nie uszkodzić skorupek. Jajka wrzucić do miseczki i za pomoca widelca zmiażdżyć.

Jajka gotowane

Grzybki suszone zalać wrzątkiem i zostawić na godzinkę, pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach, cebulkę posiekać. Na patelni rozgrzać masełko i obsmażyć cebulkę, dodać potarte pieczarki i odsączone i posiekane bardzo drobno suszone grzybki, doprawić solą i pieprzem. Smażyć tak długo aż cały płyn wyparuje. Przestudzić masę i połączyć z jajkami, dodać posiekany szczypiorek,doprawić do smaku solą i pieprzem. Faszerować farszem skorupki farszem, obsypać bułką tartą i smażyć na patelni kilka minut, na bardzo małym ogniu.

Jajka z pieczarkami

Poukładać jajka na półmisku wyłożonym sałatą. Jaka smakują zarówno na ciepło jak i na zimno.

Kolorowe jajeczka