Tak przygotowane jajka są super. pięknie wyglądają i smakują.
Naczynie do zapiekania wysmarowywać masłem, rozrzucić sałatę na dno. Delikatnie wbić kolejno po jednym jajku. Posypać solą i pieprzem. Plasterki szynki obłożyć między jajkami. Skropić śmietaną, obsypać szczypiorkiem.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 C i piec 10-13 minut, aż białko się zetnie, a żółtko będzie ciągle lejące. Trzeba cały czas pilnować, nie sugerować się za bardzo czasem. To wszystko zależy od wielkości jajek itp.
Trzeba bardzo uważać, żeby żółtko nie było twarde. Za pierwszym razem trochę przetrzymałam za długo, teraz już wiem że nie wolno odejść od piekarnika.
Jest to inna wersja na danie z jajkami, smacznego.
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.