Polecam to danie, bardzo dobre. Proste w wykonaniu, zrobicie bez problemu.

jednogarnkowe danie

Piersi kurze pokroić na większe kawałki. Wrzucić do miski, dodać sól, pieprz, paprykę słodką i  wędzoną. Wszystko razem wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić pokrojoną drobno cebulę. Smażyć aż cebula zmięknie, następnie dodać drobno pokrojony czosnek i kurczaka. Smażyć aż kurczak straci kolor surowizny. Wlać wywar i gotować 5 minut. Dolać śmietanę,  warzywa oprócz kapusty i koperku. Gotować aż warzywa zmiękną.  Gdyby było trochę mało sosu można dolać wodę. Sprawdzić smak, w razie potrzeby doprawić do smaku. Odciąć końcówkę od kapusty i oderwać liście. Wszystkie liście dodać do sosu. Wymieszać, gotować jeszcze minutkę. Posypać koperkiem, pietruszką i gotowe.

Gotowe, pyszne. Smacznego