Uwielbiam taką kapustę, idealna jako przystawka do obiadu. Z kaczką lub wołowinką będzie idealna. Bardzo zachęcam do wypróbowania. Podawać taką kapustę na ciepło ? Przepis na thermomix na dole.
Kapustę pokroić na drobno, jabłka oskrobać i wyciąć gniazda nasienne, następnie pokroić w plasterki. Na dno garnka wrzucić smalec i rozpuścić. Dodać kapustę, jabłka, rodzynki, sól, cukier,pieprz czarny, sok z cytryny, sok z pomarańczy. Podlać lekko wodą i gotować, aż kapusta zmięknie. W razie potrzeby doprawić solą i cukrem. Każdy lubi mniej lub bardziej słodko.
Thermomix
Pociąć kapustę na kawałki i wrzucić do naczynia miksującego, zmiksować 30 sekund, obroty 5. Jeśli jeszcze będą duże kawałki miksować jeszcze chwilkę.
– dodać smalec, jabłka, sok z cytryny i pomarańczy, rodzynki,sól, cukier, pieprz, obroty wsteczne, temperatura 100 C, obroty 1
-w razie potrzeby doprawić do smaku
Pycha
http://kasiasarna.blogspot.com
24 października, 2016 o 09:59
bardzo podoba mi się takie połączenie składników. Następnym razem też dodam rodzynki do kapusty 🙂
kuchcik8
24 października, 2016 o 12:01
Naprwdę posuje wszystko super, kapusta jest bardzo dobra. Polecam i pozdrawiam