Jadłam tą karkówkę u mojej szwagierki, była pyszna. Rozpływała się w ustach. 

karkówka

Mięso pokroić w plastry, doprawić solą, pieprzem. Rozgrzać patelnię i mocno obsmażyć kawałki mięsa. Mięso położyć na dnie naczynia. Ona piekła ją w naczyniu żeliwnym z dnem jak patelnia do grillowania. Można ten garnek kupić w Polo, polecam. Ja też szukam, mięso z tego garnka jest dużo lepsze. Cebulę obrać, pokroić w piórka i obłożyć nią karkówkę. Wszystko obsypać mieszanką suszonych pomidorów i ziół, czosnek niedźwiedzi . Wlać szklankę, może trochę więcej wody. Dodać suszone śliwki, przykryć naczynie i gotować na małym ogniu do miękkości mięsa. Sprawdzić smak i doprawić solą do smaku. Jeśli jest to konieczne.

Sos jest pyszny, tak samo karkówka. Dziękuję Gosiu