Bardzo smaczne i proste w wykonaniu. Z tej porcji wychodzi 7-8 dużych klopsów. Polecam.

klopsy

Mięso indyka pokroić na małe kawałeczki, następnie posikać ostrym nożem. Wrzucić mięso do miski. Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju i wrzucić posiekaną cebulkę i czosnek. Smażyć aż wszystko straci kolor surowizny, wtedy dodać pieczarki. Smażyć mieszając aż cała woda wyparuje. Lekko wszystko przestudzić.  Następnie dodać do mięsa. Teraz kolej na wszystkie pozostałe składniki. Wymieszać dokładnie i doprawić. Uformować płaskie duże klopsy. Obtoczyć je dodatkowo w bułce tartej.

klopsy

Na patelni rozgrzać olej i smażyć klopsy z obydwu stron na złoty kolor. Na początku smażyć na małym ogniu około 3-4 minut z każdej strony. Na koniec zwiększyć temperaturę i mocniej przysmażyć.  Podawać z ziemniakami i surówką.

Klopsy są pyszne polecam.