Bardzo smaczne kotleciki, idealne dla osób dbających o linię. Dla dzieciaczków też byłyby super, pod warunkiem że lubią rybkę.
Mięso z łososia pokroić nożem na bardzo malutkie kawałki, potem jeszcze posiekać nożem. Dodać jajka, bułkę tartą, mąkę ziemniaczaną, posiekany koperek. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Formować klopsy i obtoczyć je dodatkowo w bułce tartej. Jeśli masa byłaby za rzadka dodać trochę bułki tartej, ale nie za dużo bo będą sucha. Jak lubicie można dodać 1/2 łyżeczki przyprawy do ryb.
W nagrzanym piekarniku do 190 C piec klopsiki, położyć je na raszkach, żeby z obydwu stron ładnie się przypiekły. Można też położyć na blaszce, ale w połowie czasy odwrócić.
Piec 20 – 25 minut. Sprawdzić jednego klopsa czy jest przesmażony.
Smacznego
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.