Pomysł na obiad, przygotowany z piersi kurczaka. prawdziwy de Volaille jest tylko z masełkiem ja dodałam koperku ponieważ go uwielbiam.
Piersi kurze umyć, osuszyć, przekroić na pół w poprzek. Lekko ubić, spłaszczyć, doprawić solą i pieprzem z obydwu stron. Na każdym płacie mięsa położyć kawałek masła i posiekany koperek.
Zawinąć tak żeby masło nie mogło nam podczas smażenia wypłynąć. Zabezpieczyć patyczkami drewnianymi( wykałaczkami) W miseczce ubić lekko jajko, na talerzyk wysypać bułkę tartą. Zwinięte roladki najpierw obtoczyć w jajku, potem w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanej patelni na masełku, podczas smażenia obracać roladki żeby były całe obsmażone. Pod koniec zmniejszyć temperaturę smażenia i przykryć.
Podawać z ziemniakami. Ja podałam z małymi ziemniakami w skórkach, upieczonymi w piekarniku i groszkiem z marchewką.
Smacznego.
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.