Kurczak w indyjskim smaku. Smacznego
Piersi kurze pokroić na kawałki, wrzucić do dużej miski. Przyprawić solą, pieprzem i całą resztą przypraw, dodać sok z limonki. Zostawić na pół godziny w lodówce.
Wok rozgrzać z małą ilością oleju, wrzucić pokrojoną cebulę i smażyć ciągle mieszając aż cebula lekko zbrązowieje. Dodać kurczaka, smażyć 1 minutkę.
Do woka dodać pomidory z puszki, wodę, pokrojone zielone chilli, gotować i mieszać około 10 minut. Tak długo aż nadmiar płynu wyparuje, a kurczak będzie miękki.
Na koniec dodajemy pokrojoną świeżą kolendrę, zostawiając troszeczkę do dekoracji.
Bardzo dobrze smakuje też z ryżem, ale z makaronem też będzie super. Polecam.
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.