Pyszny obiad z kurczaka, smakuje super z makaronem.
Pałki kurze, przeciąć wzdłuż , wyjąć kości, zdjąć skóry. Nie jestem pewna czy można kupić mięso z pałek z kurczaka bez kości i skóry, jeśli tak , to łatwiej jest je kupić. Ja miałam z kością więc zrobiłam to sama. Trochę zabawy z tym 🙂
Każdy płat mięsa lekko rozbić przyprawić solą, pieprzem, papryką słodką, ostrą i tymiankiem, z obydwu stron. Na każdym płacie rozsmarować dosyć grubo serek.
Zawinąć roladki i obwinąć cienkim plasterkiem wędzonego boczku, zabezpieczyć przed rozwinięciem wykałaczką.
Na rozgrzanej patelni z odrobinką oleju, smażymy roladki do lekkiego zbrązowienia, ze wszystkich stron.
Dorzucić pieczarki i smażyć chwileczkę dolać wodę, wymieszać. Do śmietany dodać proszek „pomysł na kurczaka z pieczarkami”, dobrze wymieszać i polać nim roladki. Zmniejszyć gaz i smażyć około 15- 20 minut, do chwili aż mięso z kurczaka będzie upieczone.
Podawać z makaronem. Polecam bardzo dobre, mniam
Jak będę w Polsce to sprawdzę czy też można kupić taki serek, konsystencja tego serka to jak kremowa feta , ale o smaku czosnku i ziół.
Kasia
19 lutego, 2015 o 17:51
Witam jakim innym serkiem można zastąpić bo tym co jest podany w przepisie to obawiam się że nie kupię.Pozdrawiam
kuchcik8
19 lutego, 2015 o 18:01
Moższ dodać serek topiony ziołowy, lub fetę zagnieść widelcem i dodać wyciśnięty przez praskę czosnek, dwa ząbki oraz suszone zioła. Pozdrawiam i mam nadzieję że będzie smakowało , my to bardzo lubimy.
Kasia
19 lutego, 2015 o 19:23
Dzięki za szybką odp.Dam znać jak mi wyszła potrawa.
kuchcik8
19 lutego, 2015 o 19:24
Super , czekam. Smacznego
Kasia
23 lutego, 2015 o 16:23
Witam udka wyszły super są smaczne.Pozdrawiam
kuchcik8
23 lutego, 2015 o 16:52
Ooo super, cieszę się bardzo. Pozdrawiam
Dziękuję za komentarz