Bardzo zachęcam Was do wypróbowania tego przepisu. Danie w smaku super. Łatwe w przygotowaniu, tylko zgromadzić wszystkie produkty i gotować. Indyjska kuchnia różni się od naszej, ale jest równie pyszna. Polecam. Nawet mój mały wnuczek się zajadał, oczywiście dla niego odłożyłam mniej pikantne.

indyjskie danie

Pierś kurzą pokroić na mniejsze kawałki, wrzucić do miski. W blenderze zmiksować czosnek, pomidory suszone i świeże, jedną chili. Dodać kolendrę w proszku, garam masala, olej, wodę, masło, chutney z mango. Jeszcze raz zmiksować. Doprawić wszystko solą i mielonymi płatkami chili. Powinno być ostre.  Wlać wszystko do kurczaka i wymieszać. Zostawić na pół godziny.

curry

Kurczaka razem z marynatą wlać na patelnię i gotować około 10 minut. Sprawdzić smak i w razie potrzeby doprawić. Krewetki obrać i dodać do mięsa. Drugą chili pokroić w cienkie krążki i dodać do sou. Gotować co jakiś czas mieszając 3-4 minuty. Krewetki muszą nabrać różowego koloru.

Obsypać danie posiekaną świeżą kolendrą i gotowe. Podawać z bułkami lub chlebkiem naan.

curry

Danie pycha, polecam.