Lubię obiady na słodko, można to również potraktować to danie jako podwieczorek.
Twaróg zmielić przez maszynkę, można ugnieść za pomocą przyrządu do ubijania ziemniaków, dodać jajka i mąkę, sól. Wszystko zagnieść na gładką masę.
Formować cienkie wałeczki i pociąć je na 2cm wałeczki.
Zagotować wodę w garnku osolić, jak już będzie się gotować wrzucać partiami pierogi. Od momentu jak pierogi wypłyną na powierzchnię gotować jeszcze kilka minut. Wyjąć za pomocą cedzaka.
Podawać posypane cukrem, cynamonem i roztopionym masłem. Bardzo dobre są również przesmażone na patelni z masłem. Posypać również cukrem i cynamonem.
Smacznego
magda
6 listopada, 2018 o 21:03
Właśnie zajadamy 🙂 super przepis, ja poszłam na skróty i zrobiłam w thermomix i za bardzo zmiksowałam i wyszły mi lekko twardawe ale pyszne na drugi raz zrobię na piechotę tak jak w przepisie 🙂
dziękuje za przepis i pozdrawiam
Magda
Maria Gorlik
6 listopada, 2018 o 21:42
Dziękuje, cieszę się że smakowały. Ja też robię w thermomix, ale wtedy pilnuje i zaglądam przez otwór od miarki. Pozdrawiam serdecznie.