Łosoś to jest ulubiona moja ryba, można ją przyrządzać na różne sposoby.

Łosoś z piekarnika

Filet łososia umyć, wysuszyć, usunąć skórę. Doprawić solą, białym pieprzem.  Naczynie żaroodporne lekko natrzeć olejem o smaku czosnku lub jeśli nie macie to zwykłym. Płaty łososia wyłożyć na dno naczynia. Cukinię umyć, pokroić w plasterki. Pomidora umyć i przekroić na cztery części. Warzywa obłożyć naokoło ryby, obsypać solą pieprzem i oregano.

Łosoś inaczej

W miseczce rozmieszać bułkę tartą, musztardę, parmezan, zmiażdżony czosnek, koperek i natkę pietruszki. Tak przygotowaną masą obłożyć płaty łososia, lekko przydusić, uklepać. Na górę położyć wiórki masełka i do piekarnika.

Pieczona ryba

Piec w nagrzanym piekarniku do 200 C przez 20-25 minut.

Smacznego, było pycha