Bardzo prosty i szybkie w wykonaniu. Życzę smacznego.
Liście mięty i kolendrę posiekać drobno. Wrzucić wszystko do kubka,dodać kurkumę, curry w proszku, odrobinę soli, pastę curry i wymieszać. W woku rozgrzać oliwę, wrzucić pastę curry ze wszystkimi składnikami. Smażyć kilka sekund. Wlać mleko kokosowe, dodać umytą i przekrojoną na pół fasolkę szparagową. Gotować 10 minut.
Następnie dodać groszek, chili, makaron i gotować do momentu aż makaron będzie prawie miękki. Doprawić do smaku solą i odrobiną pieprzu. Mieszać co jakiś czas.
Przygotowanie krewetek – jeśli macie mrożone to należy je odmrozić. Oczyścić krewetki. Skropić sokiem z cytryny, doprawić delikatnie solą. Zostawić na chwilkę.
Teraz już można dodać krewetki. Gotować już około 2-3 minut. Krewetki muszą się ugotować. Wrzucić kiełki fasoli mung. Obsypać pokrojoną kolendrą.
Wymieszać wszystko i podawać.
Smacznego.
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.