Bardzo prosty i szybkie w wykonaniu. Życzę smacznego.

curry

Liście mięty i kolendrę posiekać drobno. Wrzucić wszystko do kubka,dodać kurkumę, curry w proszku,  odrobinę soli, pastę curry i wymieszać.  W woku rozgrzać oliwę, wrzucić pastę curry ze wszystkimi składnikami. Smażyć kilka sekund. Wlać mleko kokosowe, dodać umytą i przekrojoną na pół fasolkę szparagową. Gotować 10 minut.

curry

Następnie dodać groszek, chili, makaron i gotować do momentu aż makaron będzie prawie miękki. Doprawić do smaku solą i odrobiną pieprzu.  Mieszać co jakiś czas.

Przygotowanie krewetek – jeśli macie mrożone to należy je odmrozić. Oczyścić krewetki.  Skropić sokiem z cytryny, doprawić delikatnie solą. Zostawić na chwilkę.

Teraz już można dodać krewetki. Gotować już około 2-3 minut. Krewetki muszą się ugotować.  Wrzucić kiełki fasoli mung. Obsypać pokrojoną kolendrą.

Wymieszać wszystko i podawać.

Smacznego.