Zrobione zjedzone, pyszne. Mój syn to jest mój główny tester 😉 Ktoś kto lubi inne smaki będzie zadowolony. Polecam.
Mięso oczyścić z błonek, pokroić w cienkie słupki.
Do woka lub na głęboką patelnię wlać olej i rozgrzać. Na rozgrzany olej wrzucić mięsko i smażyć aż straci kolor surowizny. Dodać posiekaną drobno cebulkę i czosnek. Smażyć, mieszając aż cebulka zmięknie. Doprawić solą. Papryki chili pokroić i wrzucić razem z ziarenkami do mięsa. Wlać wywar wołowy, dodać pastę sezamową tahini, sos sojowy, cukier, sok z limonki, kiełki ( odsączone ) Wymieszać i gotować 3 minuty.
Wrzucić liście kapusty i wymieszać.
Makaron ugotować w osolonej wodzie i gotować według wskazówek na opakowaniu. Na talerz położyć porcję makaronu i polać sosem. Na koniec obsypać sezamem.
Smacznego
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.