To danie wyszło pycha, polecam bardzo.
Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć cebulkę. Musi tylko zmięknąć, dodać curry, mleczko kokosowe, bulion, sos rybny i zagotować. Batata obrać i pokroić w kostkę. Batata i dynię wrzucić do sosu i gotować aż warzywa będą miękkie. Doprawić do smaku solą.
Dodać odmrożone krewetki, mango pokrojone w kostkę, sok z cytryny, chili i gotować do momentu aż krewetki nabiorą różowego koloru. Obsypać danie posiekaną kolendrą lub pietruszką.
Dla mojego wnusia odłożyłam potrawę przed dodaniem chili. Oczywiście pozostałe składniki dodałam jak dla nas. Uważam że warto robić dzieciaczkom od początku dania z innych kuchni. Później będą jadły wszystko.
Podawać z bułeczką lub chlebkiem naan
Danie pycha, polecam.
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.