Taką mizerię robiła moja mama, pamiętam ten smak. Zawsze jak ją robię przypomina mi się dzieciństwo, teraz robię też na słono, ale nigdy nie zapominam o mizerii na słodko.
Ogórki obrać ze skórki i potrzeć na tarce w talarki, lekko posolić i odstawić na chwilkę. W kubku wymieszać śmietanę z cukrem i wylać to na ogórki. Posypać świeżo zmielonym pieprzem, wymieszać. Cukru dodać do smaku. Taka mizeria jest pyszna, polecam.
gin
2 grudnia, 2014 o 23:59
O nie, mizerii na słodko nie zjem. U mnie w domu zawsze robiło się słoną, i tylko taką lubię 🙂
kuchcik8
3 grudnia, 2014 o 00:11
Wiem że to brzmi dziwnie, ale są różne gusta, u nas tak się jadło i ja ją uwielbiam. Tak samo jest z chlebem smażonym w jajku, który my jemy z cukrem, dużo ludzi aż ciarki przechodzą, ale dużo ludzi uwielbia
Giga
18 kwietnia, 2020 o 14:29
Chleb maczany w jajku z solą i pieprzem, pycha,!!!!